Paleolit receptek

Sós palacsintába tekert zöldségek avokádós mártogatóval

2019.12.27 15:00

HOZZÁVALÓK 4 személyre:
Az avokádós mártogatóhoz:
• 2 avokádó
• 1 dl natúr paradicsomlé
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 4-5 ek. extraszűz olívaolaj

 

A sós palacsintához:
• 3 tojás
• 1,25 dl kókusztej
• 1 ek. kókuszzsír
• 8 dkg tápiókaliszt
• 5 dkg szezámmagliszt
• só
• 1 tk. spenótpor (opcionális)
• kókuszzsír a sütéshez

A zöldséghasábokhoz:
• 20 dkg sárgarépa
• 15 dkg cékla
• 8 dkg póréhagyma

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 perc

A mártogatót úgy készítjük, hogy félbevágjuk az avokádót, kiszedjük a magját, és kikanalazzuk a húsát. A többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, majd alacsony fokozaton összedolgozzuk. (Botmixert is használhatunk.) Tálalásig behűtjük. A palacsintához felverjük a tojásokat, és hozzájuk adjuk a kókusztejet, illetve a kókuszzsírt is. Ezután jöhet az előzőleg összekevert tápióka- és szezámmagliszt, valamint a só. Ha zöldesre szeretnénk színezni a palacsintát, akkor hozzáadjuk a spenótport is. Egy palacsintasütőben pár csepp felforrósított kókuszzsíron mérsékelt tűz mellett a tésztából egy-egy evőkanálnyit megsütünk mindkét oldalán. Amíg a palacsinták sülnek, a zöldségeket és a póréhagymát megtisztítjuk, majd vékony hasábokra vágjuk. Vegyesen, egy-egy adagot töltünk belőlük a palacsinta közepébe, feltekerjük, és egy pálcikával rögzítjük. A tekercseket a behűtött mártogatóval kínáljuk.

Ebből a fogásból ne hagyjuk ki a fokhagymát, mert fantasztikus ízt ad a tekercsnek!