Paleolit receptek

Sóskafőzelék paszternákpürével és fürjtojással

2019.05.09 11:31
Sóskafőzelék paszternákpürével és fürjtojással

Hozzávalók 4 személyre:
A főzelékhez:
• 70 dkg szárától megtisztított sóska
• 3-4 dl ToTu tej
• 5-10 dkg eritrit
• só

A paszternákpüréhez:
• 50 dkg paszternák
• 1 tk. útifűmaghéj
• törött bors
• só


A tükörtojáshoz:
• 12 fürjtojás
• 1 ek. zsír

 

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
Az alaposan megmosott, megtisztított sóskát sós vízben addig főzzük, amíg a levelek össze nem esnek. Leszűrjük, és felöntjük a ToTu tejjel, majd sóval, eritrittel ízesítjük. Habverővel időnként átkeverve, kis lángon addig főzzük, amíg az egész főzelékállagúvá nem válik. A megtisztított, karikára vágott paszternákot puhára főzzük annyi sós vízben, amennyi ellepi. Szűrőlapáttal turmixgépbe szedjük. Hozzáadjuk az útifűmaghéjat és egy kevés főzővizet. Krémesre dolgozzuk, és sóval, törött borssal ízesítjük.
A fürjtojásokból forró kókuszolajon tükörtojást sütünk, és a sóskafőzelék tetején tálaljuk. Mellé külön kistányéron csillagcsőrös habzsákkal formázott paszternákpüré- rózsákat kínálunk.

Szabó Anita receptje