Paleolit Életmódmagazin 2015/1

-75%
Raktárkészlet: VAN
Paleolit Életmódmagazin 2015/1
Új számunk kiemelt témája: a szív- és érrendszeri betegségek.
795 Ft (757 Ft+ÁFA)
Akció: 199 Ft (190 Ft+ÁFA)
Kezdete: 2020.06.02   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
Ha a gyökerénél akarjuk megragadni a problémát, nem a már kialakult betegségekről kell szólnunk, hanem az évtizedekkel korábban megjelenő alattomos magas vérnyomásról. A magas vérnyomás két okból is veszélyes. Egyrészt, mert ritkán okoz látványos tüneteket, másrészt, mert az "egészséges" vérnyomás manapság megadott értékei már komoly betegségkockázatot hordoznak magukban. Így még az egészségtudatos emberek is, akik rendszeresen ellenőrzik vérnyomásukat, hamis biztonságérzetbe ringathatják magukat. A magas vérnyomásról szóló írásomból kiderül, miképp vezet a nyugati étrend szinte törvényszerűen magas vérnyomáshoz az inzulinrezisztencia és a különféle hiányállapotok miatt.
Természetesen házi kedvenceink sincsenek biztonságban, hiszen az élelmiszeripar hosszú keze az etetőtálkákig is elér.
Fontosnak érezzük a felnövekvő generációk egészségben tartását, ezért folytatjuk A paleolit gyermek című sorozatunkat, és ismét foglalkozunk a csecsemők hozzátáplálásával is.
A paleolét számos kérdését járjuk körbe egyes számainkban. Most az elektroszmog és mobiltelefonálás veszélyeit firtatjuk, írunk kultúránk evéscentrikusságáról, az otthonunkban minket körülvevő mérgekről, Paleolit alapanyagok című sorozatunk újabb részében pedig a tejpótlókról esik szó. A tudatos ősember című sorozatunkban arról szólunk, mit tehetünk, hogy ne mindig csak elvegyünk a Földtől, hanem adjunk is vissza neki valamit.

A paleo kulcsszava az evolúció: értsük meg, kik vagyunk, hogyan működünk. Két érdekes összefoglalót olvashatunk e témakörben, az egyik az ájulás jelenségét elemzi, a másik a gravitáció meglepő anyagcserehatásait. Ide kapcsolódik az Össze nem illés című könyv recenziója is.
Interjút közlünk Bánkuti Gabrielláról, akire jól illene az a leírás, amit az álmélkodó spanyol hódítók vetettek papírra, amikor megpillantották Amerika őslakos asszonyait. Másik interjúnk Sinka Milénával készült. Talán névről kevesen ismerik őt, de tevékenysége meghatározó a hazai paleomozgalomban.
Fontos a hamis mítoszok szertefoszlatása is: egyik cikkünk a hunzák valódi életét mutatja be.
Gyógyulástörténetünk talán kedvcsináló lesz a paleóval kacérkodó, de még bizonytalan olvasóinknak.
És végre itt a tavasz: receptjeinkkel segítjük megtölteni a hátizsákokat és piknikkosarakat.
Adatok
Márka
Paleolit
Gyártó
Paleolit Életmód Magazin Kft.
Forgalmazó
Paleolit Életmód Magazin Kft.
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
206432840615001
Tömeg
205 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés