Konjac liszt 300g

Raktárkészlet: NINCS
Konjac liszt 300g

Gliadin/glutén mentes, íztelen, szagtan kiváló viszkozitású sűrítőanyag, ami bármilyen diétába, étrendbe beilleszthető, alkalmas ételek sűrítésére, maglisztekből készült sütemények, kenyerek állagának javítására, pudingnak, önteteknek, zselés készítményeknek.

Minőségét megőrzi:
2020.10.07
4 599 Ft (3 621 Ft+ÁFA)
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

Helyettesíti a hagyományos liszteket, keményítőket és zselésítő anyagokat főzelékek, szószok, levesek sűrítésénél, készíthető belőle szénhidrátmentes puding és gyümölcszselé, alkalmazható maglisztből készülő sütemények alapanyagához adaléknak (szárazanyag tartalom max 10%-ig, illetve egy –két kiskanálnyit érdemes adni, 50 ml víz vagy egyéb folyadék kíséretében) így csaknem a fehér lisztes sütik állagát lehet elérni. A maglisztekből hiányzik a glutén - ez az amitől a gabona liszt viszkózusabb, és a belőle készült sütés termékek nem "fűrészporos" jellegűek. A maglisztekben nincs glutén - ami jó - viszont, könnyen megeshet, hogy vagy túl száraz, könnyen törő, oszladozó, vagy ha túl sok folyadék kerül bele, akkor át sem sülő eredmény születik. Egy kiskanál konjac liszt pontosan annyit tud tenni, hogy olyan állagú sütit/kenyeret lehet sütni, mint a hagyományos lisztből.

Kiválóan alkalmas a fogyni vágyók étrendjébe ugyanis alacsony a kalória tartalma csaknem szénhidrát és zsírmentes. Fogyni vágyóknak javasolt napi legalább 4 g liszt vagy abból készült étel fogyasztása. (legalább 2 alkalommal 2 g liszt ebéd és vacsora előtt fél órával, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása mellett)  

Glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukor szintet.

(100 g liszttel 25-30 liter folyadékot lehet besűríteni, és 5-6 doboz ördögnyelv kapszulát készíteni aminek az ára kb.30.000 ft)

Ételek sűrítésekor soha ne tegyük csak úgy bele vagy rá forró, éppen készülő ételre, mert egy hatalmas golyóvá válik. Mindig el kell sodorni szemcsés anyaggal (só, édesítő) és kis hideg folyadékkal - és nem várjuk meg, amíg azt meg is issza, hanem zutty, folytonos keverés mellett bele a készül, meleg ételbe. 

Főzelékek sűrítéséhez 700 ml folyadékhoz 2-3 g konjak lisztet adjunk

Puding főzőséhez: 4-5 g 500-600 ml folyadékhoz

Hideg puding készítéséhez: 500 ml folyadékhoz 6 g liszt, állni kell hagyni 30-60 percig.

Maglisztekből történő sütéshez: itt is csak 1-2 gramm mennyiségű lisztet használunk, nyilván kicsivel (50-100 ml) több folyadékkal. A hagyományos gabonalisztekből készülő sütemények, kenyérfélék csaknem teljesen azonos állagát lehet a konjac liszt használatával elérni.

A konjak liszt alkalmas arra, hogy sütésnél helyettesítse a tojást.

Hasonló termékek
Konjac liszt 100g
1 599 Ft (1 259 Ft+ÁFA)
Konjac liszt 25kg lédig
335 839 Ft (264 440 Ft+ÁFA)
Szentjánoskenyér liszt 300g Paleolit
1 999 Ft (1 574 Ft+ÁFA)
Manióka liszt 1kg Paleolit
2 499 Ft (1 968 Ft+ÁFA)
Manióka liszt 300g Paleolit
899 Ft (708 Ft+ÁFA)
Manióka liszt 500g Paleolit
1 379 Ft (1 086 Ft+ÁFA)
Adatok
Kiszerelés
300g
Márka
Paleolit
Forgalmazó
PaleoCentrum Kft.
Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ
180kcal/744kJ
Zsír
0,5g
Szénhidrát
1g
- ebből cukrok
0g
Fehérje
1,5g
<0,2g
Keményítő
1g
Rost
85g
Raktárkészlet
NINCS
Cikkszám
5999564043859
Tömeg
300 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés