Összetevők: Rizsliszt, Tápiókaliszt, Kölesliszt, Útifű maghéj liszt, Bambuszrost liszt, Étkezési só, Szárított élesztő, Szódabikarbóna, Citromsav
Elkészítési javaslat:
250 gramm Wise Food Kenyér és péksütemény lisztkeverék
20 gramm citromlé
20 gramm paleolaj
280 gramm langyos víz
10 gramm bármilyen gluténmentes liszt a gyúráshoz és formázáshoz
2 gramm paleolaj a sütés előtti kenéshez
Keverjük össze edényben a folyékony hozzávalókat,
majd öntsük a lisztkeverékhez és alaposan dolgozzuk
össze. (jót tesz a tésztának, ha géppel dagasztjuk meg)
Fedjük le az edényt és pihentessük a tésztát 15 percig.
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át, majd formázzunk
belőle egy 18 cm hosszú rúdformát. Tegyük sütőpapírral
borított tepsire, kenjük le a tetejét a paleolajjal, és néhány helyen vágjuk be. Kelesszük, míg a sütő melegszik
(Minimum 15 perc). Sütés: 190 fokra előmelegített
sütőben, alsó - felső programon 70 perc. Az elkészült kenyerünk kb 500 g-os lesz.