Összetevők: Rizsliszt, Tápiókaliszt, Kölesliszt, Útifű maghéj liszt, Quinoaliszt, Szárított élesztő, Étkezési só, Szódabikarbóna, Citromsav
1 rúd bejgli hozzávalói és elkészítése:
150 gramm Wise Food Bejgli lisztkeverék
6 gramm Wise Food 5X Édes
1 db tojás
50 gramm puha tisztított vaj, vagy kókuszzsír
50 gramm növényi tej
5 gramm bármilyen gluténmentes liszt a nyújtáshoz
6 gramm tojássárga és 6 gramm tojásfehérje a sütés előtti kenéshez
Keverjük össze a lisztkeveréket Wise Food 5X Édes-el, morzsoljuk össze a tisztított vajjal, vagy kókuszzsírral, öntsük hozzá a növényi tejet, majd alaposan gyúrjuk össze. Lefedve 40 percre tegyük hűtőszekrénybe. (Ez idő alatt elkészíthetjük a tölteléket). Pihentetés után lisztes felületen gyúrjuk át, nyújtsunk belőle egy 21cm*21cm-es lapot. Egyenletesen simítsuk el rajta a tölteléket a széleket szabadon hagyva, majd lazán tekerjük fel. Rakjuk a rudat sütőpapírral borított tepsire, majd kenjük le a tojássárgával. Pihentessük 10 percig, kenjük le a tojásfehérjével, majd újból pihentessük 10 percig. Végül néhány helyen szúrjuk át a tetejét egy szívószállal. Sütés: 180°C előmelegített sütőben, alsó - felső programon 35 - 40 perc.