Összetevők: Kölesliszt, Tápiókaliszt, Útifű maghéj liszt, Étkezési só, Szárított élesztő, Szódabikarbóna, Citromsav
Elkészítési javaslat (4 db lángos):
250 gramm Wise Food Lángos és fánk lisztkeverék
12 gramm paleolaj
10 gramm fehérborecet
230 gramm langyos víz
6 gramm tetszőleges gluténmentes liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz
paleolaj, vagy kókuszzsír a sütéshez
Keverje össze a folyékony hozzávalókat, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket. Alaposan dogozzuk össze. Pihentessük a tésztát 15 percig, majd lisztes felületen gyúrjuk át. Osszuk 4 egyenlő súlyú darabra. Nyújtsunk mindegyikből körlapot úgy, hogy a szélei vastagabbak maradjanak. Pihentessük a megformázott tésztát 10 percig.
Sütés : Közepes hőfokra melegített paleolajban, vagy kókuszzsírban, oldalanként kb. 2,5 - 3 percig.
Ezután emeljük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.