Paleolit receptek

Sült paradicsomleves

2017.07.27 14:35

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg paradicsom

- oregánó, bazsalikom, kakukkfű
- 1 vöröshagyma
- 1 kisebb fej fokhagyma
- 15 dkg sárgarépa

 

Elkészítési idő: 60 perc

Elkészítés:
A paradicsomokat keresztben félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé tepsibe tesszük őket.
A tetejüket megsózzuk és megszórjuk a zöldfűszerekkel. A hagymát szeletekre vágjuk, és minden paradicsom tetejére teszünk belőle egyet. A fokhagymát szintén félbevágjuk keresztben, és a tepsibe tesszük. A paradicsomokkal együtt 220 fokon kb. 40 percig sütjük. Gyönyörű sült fokhagymarózsákat kapunk.
A répát apróra vágjuk, és vízben puhára főzzük. Kiválóan használható sűrítésnek, és egy árnyalatnyi édes ízt is kölcsönöz a levesnek.
Az elkészült paradicsomokkal várunk egy picit, hogy hűljenek. Mivel megsültek, könnyen eltávolítható a héjuk. A hámozott paradicsomokat összeturmixoljuk a sült hagymával, fokhagymával és a főtt répával. Pár órára hűtőbe tesszük a levest, majd friss bazsalikommal tálaljuk.

A paradicsom sütése koncentrálja, karamellizálja az ízeket, ami csodálatos nyári esszenciává teszi ezt a levest!

sült paradicsomleves