Paleolit receptek

Sült pisztráng pisztáciaforgácsban

2020.12.03 15:27

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 pisztráng
• só
• 1 citrom
• őrölt szerecsendió ízlés szerint
• 5 dkg tisztított, natúr pisztácia apróra vágva
• 20 dkg cukormentes, aszalt vörös áfonya
• 2 lime nyolcfelé vágva
• 1 narancs 4 szeletre osztva

Elkészítési idő: 20 perc


Elkészítés:

A pisztrángot megmossuk, lecsöpögtetjük, a pikkelyét rajta hagyjuk. Sütés előtt kb. 20 perccel besózzuk, citromlével meglocsoljuk, egy kicsit állni hagyjuk, majd megszórjuk őrölt szerecsendióval, az egyik felére ráhalmozzuk a pisztáciadarabokat, és sütőpapírba csomagolva, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig pároljuk.
Mivel a szálkát tartalmazó halakat kicsit időigényesebb elfogyasztani, köretként aszalt vörös áfonyát és ízlés szerint különféle citrusgyümölcsöket ajánlok. Ezek kiválóan passzolnak a pisztránghoz, és a tartalmas desszert elott sem nehezítik el gyomrunkat!

Pisztráng egy kicsit másképp – emellett gyorsan elkészítve és különleges ízekkel párosítva! Ha pedig ahhoz tartjuk magunkat, hogy egy héten legalább háromszor eszünk halat, mindenképp helyet kell kapnia az ünnepi menüben.

Sült pisztráng pisztáciaforgácsban