Paleolit receptek

Sült tea

2019.11.21 10:40

Hozzávalók 12 főre:
• 2 alma
• 2 narancs
• 20 dkg kék áfonya
• 20 dkg tőzegáfonya
• 1-2 tk. őrölt fahéj
• 1 kettéhasított vaníliarúd
• 8-10 szegfűszeg
• 1 tk. őrölt gyömbér

Elkészítés: 

Az almát és a narancsot kis kockákra vágjuk, majd az áfonyákkal együtt tepsibe tesszük, és megfűszerezzük őket. 100 fokos sütőben néha átkeverve addig sütjük, amíg a gyümölcsök bő levet eresztenek. Forrón kis, csavaros tetejű üvegekbe tesszük. Hűtőszekrénybenkét-három hétig tárolhatjuk, ha dunsztoljuk, akkor viszont hónapokig is elálla kamra polcain. Forró vízzel kell csupán felönteni, és már fogyaszthatjuk is.

Elkészítési idő: 60 perc

A sült teát a cseh háziasszonyok hagyományos recept szerint már több mint százötven éve készítik. Számtalan ízben kipróbálhatjuk a szezonnak megfelelő gyümölcsökből, a hozzájuk illő fűszerekkel ízesítve.

TIPP: 

Jólesik majd esténként, a nagy hidegben egy-egy bögrényit elfogyasztani belőle, de remek alapja lehet akár a szilveszteri bólénak is, legyen az akár alkoholos, akár alkoholmentes. A tea fűszerezéséhez használhatunk forraltbor fűszerkeveréket, mézeskalács fűszerkeveréket vagy akár puncs fűszerkeveréket is.

Webáruház készítés