Paleolit receptek

Sütőben sült húsgolyó tzatzikivel

2019.08.29 17:43

Hozzávalók 4 személyre:
A húsgolyókhoz:
• 1 kg tetszőleges darált hús
• 5 szál újhagyma, a zöldjével együtt
• 2 tojás
• 1 csomó zöldpetrezselyem
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 5 dkg Cocoyam liszt
• törött bors
• só

A tzatzikihez:
• 20 dkg ToTu krém extra
• 10 dkg Paleolaj
• 2 kígyóuborka
• 2-3 gerezd fokhagyma
• törött bors
• só

A tálaláshoz:
• saláta

 

Elkészítési idő: 40 perc


Elkészítés:
Az újhagymát karikára vágjuk a zöldjével együtt. A fokhagymát összezúzzuk. A húsgolyók valamennyi hozzávalóját összegyúrjuk. Diónyi gombócokat formálunk a masszából, majd sütőpapíros lemezre téve, 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A tzatzikihez gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk az uborkát. Besózzuk, majd félretesszük, amíg levet nem ereszt. A ToTu krém extrát összekeverjük a Paleolajjal, és hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát. Sóval, törött borssal és összezúzott fokhagymával ízesítjük. A húsgolyókat friss salátával és tzatzikivel kínáljuk.

Valószínűleg a világ legegyszerűbb húsgolyója, extra körettel. Meleg napokon kifejezetten jólesik a hideg köret a húsok mellé, a tzatziki pedig egy remekül paleósítható, varázslatos fogás.

Webáruház készítés