Paleolit receptek

Sütőben sült póréhagymás borjúraguleves

2019.11.21 10:50

Hozzávalók 4 személyre:
• 10 dkg füstölt szalonna
• 1 fej vöröshagyma
• 20 dkg póréhagyma
• 1 ek. kacsazsír
• 1 dl natúr paradicsomlé
• 50 dkg borjúlábszár kb. 4×4 cm-es
kockákra vágva
• só, bors ízlés szerint
• 1 dl kókusztej
• 20 dkg sárgarépa felkarikázva
• 10 dkg zellergumó felkockázva
• 15 dkg gomba
• 1,2 liter víz
• 2-3 ek. frissen facsart citromlé
• 1 dl száraz fehérbor
• 5 dkg parmezán
• 1 csokor petrezselyem

Elkészítési idő: fél nap pácolás + 170 perc

Elkészítjük a pácot, amelyben 1 éjszakán át érleljük a húst: a szalonnát kockára, a megtisztított vöröshagymát négyfelé, a póréhagymát karikára vágjuk. A szalonnát 1 evőkanál kacsazsíron megpirítjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, a póréhagymát is, és kissé összepirítjuk, aztán felöntjük a paradicsomlével, és összeforraljuk őket.

A húst hozzáadjuk a levesalaphoz, és jól átforgatjuk benne, sózzuk, borsozzuk, azután felöntjük a kókusztejjel. Lefedve egy éjszakán át hűtőben pácoljuk. Másnap előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A hűtőből kivett húsdarabokat a páccal együtt egy tűzálló tálba vagy lábasba tesszük, hozzájuk adjuk a sárgarépát és a zellert is, végül a gombát, felöntjük vízzel, és 60 percre sütőbe toljuk. Ezután beleöntjük a citromlét és a fehérbort is, majd újabb 60 percre lefedve visszatoljuk a sütőbe.

Kikapcsoljuk a sütőt, és még kb. 30 percig bent hagyjuk a levest. Frissen reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemlevéllel kínáljuk.

Ezt a nom levest mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen egy igazi leves különlegességet tálalhatunk – egyenesen a sütőből az ünnepi asztalra!

 

Webáruház készítés