Paleolit receptek

Szegfűszeges-narancsos csokoládékrém

2020.11.20 09:49

Hozzávalók 4 adaghoz:
• 8 dl kókusztej
• 10 ek. holland kakaópor
• 6 ek. eritrit
• 1 kezeletlen narancs héja reszelve
• 1 tk. őrölt szegfűszeg

Elkészítési idő: 8 perc


Elkészítés:

Egy nagyobb lábasban melegítsük fel a kókusztejet, keverjük hozzá a kakaóport, végül pedig az eritritet. Húzzuk le a tűzhelyről, még mielőtt felforrna, majd adjuk hozzá a narancshéjat és a szegfűszeget, és töltsük 4 tálkába. Tálalásig hűtőben vagy szobahomérsékleten tároljuk.

Tipp: A kezeletlen narancs héja nem tartalmaz növényvédő szert, így bátran ajánlom fűszerként. Ha nem tudjuk beszerezni, a krémhez kevert kevés frissen facsart narancslével bolondíthatjuk meg a desszertet.

 

Nagyon bosszantó tud lenni, ha az ünnepi menü fogyasztása során már a desszert előtt jóllakunk. Emiatt most fölösleges aggódnunk: ez az ebédet megkoronázó krém valószínűleg az utolsó cseppig el fog fogyni a poharakból.

 

Szegfűszeges-narancsos csokoládékrém