Paleolit receptek

Sztracsatellakrém málnazselével

2017.11.24 15:04

Hozzávalók 4 adaghoz:
A krémhez:
- 2,5 dl kókusztej
- ¼ kk. vaníliaőrlemény vagy 1 rúd kikapart magjai
- 2 ek. eritrit
- 3 tojássárgája
- 1 kk. zselatinpor
- 1 tk. bio narancshéj reszelve (opcionális)
- 6 dkg étcsokoládé durvára reszelve

A zseléhez:
- 20 dkg málna (fagyasztott)
- ½ dl víz
- 8 g zselatin
- édesítés ízlés szerint (pl. 1 kk. 4x-es édesítő)

 

Elkészítési idő: 20 perc + hűtési idő



Elkészítés:
A kókusztejet simára keverjük a vaníliával, az eritrittel, a tojások sárgájával és a zselatinnal. Egy kis lábasban melegíteni kezdjük, és kevergetés mellett addig hagyjuk forrósodni, amíg kicsit besűrűsödik és gőzölög, de nem forr fel. Teljesen kihűtjük, majd belekeverjük a narancshéjat és a reszelt csokoládét. Négy adagra osztjuk, és a hűtőszekrényben hagyjuk dermedni.
A zseléhez pürésítjük a málnát, átpasszírozzuk, a magokat pedig kidobjuk. Elkeverjük a vízben a zselatint, felmelegítjük, és a málnapüréhez keverjük. Vékony rétegben egy lapos edénybe öntjük, és a hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. Tetszőleges formákat vágunk ki belőle, és a sztracsatellakrémhez kínáljuk.

sztracsatellakrém málnazselével