Paleolit receptek

Tepsis csirke

2020.06.25 12:22

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 csirkecomb
• 1 karalábé
• 1 zellergumó
• 4 sárgarépa
• 2 kisebb vöröshagyma
• 10 dkg aszalt szilva
• 1 édesburgonya
• kókuszolaj
• majoránna, oregánó, kakukkfű, só

Elkészítési idő: 90 perc


Elkészítés:
A csirkecombokat előző nap félbevágjuk, és sóval, majoránnával, oregánóval, kakukkfűvel bepácoljuk.
Másnap egy kókuszolajjal vastagon kikent (lehetőleg kerámiabevonatú) tepsibe helyezzük a csirkéket és az azonos nagyságú darabokra vágott karalábét, zellert, sárgarépát és hagymát. A sóval és a fűszerekkel megszórjuk a zöldséget, hozzáadjuk az aszalt szilvát, és aláöntünk 1 dl vizet.
Lefedve 220 fokon egy órát pároljuk. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a darabokra vágott édesburgonyát.
Leszedjük róla a fedőt, meglocsoljuk egy kevés kókuszolajjal, majd visszatoljuk a sütőbe, amíg jól megpirul, nagyjából 30 perc alatt.
Ennek a receptnek nemcsak az a nagy előnye, hogy egyszerű, hanem az is, hogy a zöldség-, valamint a húsfelhasználás aszerint variálható, ki mit szeret, vagy éppen mi található otthon. Készítettük már sütőtökkel, céklával, de csirke helyett tarjával és malackarajjal is.

tepsis csirke