Paleolit receptek

Tésztasaláta lazaccal és kapribogyóval

2018.05.24 13:15

Hozzávalók (4 személyre):
• 25 dkg paleo-száraztészta (itt szezámos)
• 1 ek. kókuszzsír
• 1 fej brokkoli apró rózsákra vágva
• 1 cukkini felkockázva
• 1 csomó újhagyma karikákra vágva
• 50 dkg sült/párolt lazac

Az öntethez:
• 3 ek. extra szűz olívaolaj
• 1 ek. citromlé
• 1 ek. almaecet
• 1 ek. mustár
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• 1-2 csipet eritrit
• só, fehér bors
• 2 ek. kapribogyó

Elkészítési idő: 20 perc


Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük. A brokkolit, a cukkinit és az újhagymát roppanósra pároljuk a kókuszzsíron. A lazacot kisebb darabokra tépkedjük. Az öntet öszszetevőit alaposan kikeverjük. A tésztát a zöldségekkel és a lazaccal átforgatva, az öntettel meglocsolva tálaljuk.

Könnyű, mégis laktató egytálétel. A fokhagymás- mustáros öntet pompásan feldobja a zöldségek és a lazac ízeit!

tésztasaláta lazaccal és kapribogyóval