Paleolit receptek

Töltött csirkemell balzsamecetes salátával

2019.05.29 12:41
Töltött csirkemell balzsamecetes salátával

Hozzávalók 4 személyre:
A csirkéhez:
• 4 csirkemellfilé
• 10 dkg ToTu krém
• 4 vékony szelet parmezán
• 4 vékony szelet sonka
• 4-5 ek. fokhagymás Coconut Secret aminószósz

A salátához:
• 4 szívsaláta
• 2 gránátalma
• balzsamecet ízlés szerint

 

Elkészítési idő: 40 perc


Elkészítés:
A csirkemelleket két lapra vágjuk. Egyenként sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a fokhagymás aminószószzal. Kis ideig hagyjuk pácolódni. A húsokat megkenjük a ToTu krémmel, rájuk tesszük a sonkát és a sajtot. Összegöngyöljük a hússzeleteket, és hőálló tálba tesszük őket. Ráöntjük a páclevet, 175 fokra előmelegített sütőben, fóliával lefedve 15 percig, majd a fóliát eltávolítva, a húsokat megfordítva további 10 percig sütjük. A salátához felszeleteljük a szívsalátát, megszórjuk a gránátalmamagokkal, végül meglocsoljuk a balzsamecettel és egy kevés fokhagymás aminószósszal. Tányérra rendezgetve a hússzeletek mellé tálaljuk.

Mezei Elmira receptje