Paleolit receptek

Töltött, fahéjas sült alma

2018.01.26 11:44

Hozzávalók (4 személyre):
- 4 nagyobb idared alma
- 2 marék dió
- 1 marék kesudió
- 1 marék mazsola
- 2 ek. cukormentes baracklekvár
- 2 ek. kókuszolaj
- 1 tk. őrölt fahéj

Elkészítési idő: 20 perc + sütés



Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Az almákat csumázóval kicsumázzuk, a tetejüket pedig sapkaként levágjuk. Az almák egyik végén egy késsel tovább szélesítjük a vájatot (úgy fog kinézni, mint egy tölcsér), a leeső darabokat pedig egy tálba kockázzuk. Ehhez hozzáadjuk a többi alapanyagot: a diót, a kesut, a mazsolát, a lekvárt, a kókuszolajat és a fahéjat. Alaposan összekeverjük, és az almavájatokba töltjük a kapott keveréket. Visszahelyezzük az almákra a levágott kalapokat, meglocsoljuk kókuszolajjal, és betoljuk őket a forró sütőbe. Légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt sülnek készre. Melegen tálaljuk.

Ezt a fenséges ételt akár egy ünnepi menü desszertjeként is feltálalhatjuk. Az alma kiváló tulajdonsága, hogy harmonizálja az ízeket, így hát akár sütünk, akár főzünk vele, a végeredmény biztosan tökéletes lesz. A kihűlt sült almákat 2-3 napig hűtőben is tárolhatjuk: egy kicsit meglangyosítva máris fogyasztható.

töltött fahéjas sült alma