Paleolit receptek

Töltött káposzta

2020.06.18 15:15

Hozzávalók 5 személyre:
• 1 kg savanyú káposzta
• 10 kisebb savanyított káposztalevél
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 25 dkg darált hús
• 30-50 dkg oldalas vagy egyéb sertés hús
• 1 nagy tojás
• 3 ek. amarántpehely
• só, bors, babérlevél
• 1 ek. pirospaprika
• 1 nagy gerezd fokhagyma darálva/ reszelve
• 4 ek. sertészsír

Elkészítési idő: 2 óra


Elkészítés:
A vöröshagymát felkockázzuk, és megpirítjuk a zsíron. A darabos húsokat a hagymára tesszük, megszórjuk a pirospaprikával, jól elkeverjük, és lassú tűzön főzni kezdjük.
Elkészítjük a tölteléknek valót. A darált húst, az amarántot, a tojást, a darált fokhagymát és a fűszereket összekeverjük. A tölteléket szétosztva és a káposztalevelekbe csavarva 9-10 gombócot formázunk. A fazékban levő húsra tegyük rá a szálas savanyú káposzta háromnegyedét, helyezzük rá a töltött gombócokat, és borítsuk be őket a megmaradt káposztával. 3-3 babérlevél kerüljön a tetejére, és öntsük fel vízzel úgy, hogy teljesen ellepje a káposztát. Félórát közepes, majd 1 órát kis lángon főzzük.

töltött káposzta