Paleolit receptek

Töltött paprika édes paradicsommártásban

2018.07.19 13:23

Hozzávalók 4 személyre:
• 50 dkg darált hús, például pulykacombfilé/sertéscomb
• 1 kis vöröshagyma
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• 20 dkg karfiol morzsásra aprítva
• 2 ek. kacsazsír
• 1 tojás
• só, bors ízlés szerint
• 1 tk. pirospaprika
• ½ tk. őrölt kömény
• 6-8 tölteni való paprika
• 5 dl natúr paradicsomlé
• 1 ek. eritrit

Elkészítési idő: 40 perc


Elkészítés:
A húst, a hagymát és a fokhagymát előre összekeverjük, és serpenyőben egy kevés zsiradékon hirtelen megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karfiolrizst is, és párszor még átforgatjuk. Ezután levesszük
a tűzről, és belekeverjük a tojást, illetve a fűszereket is. A megmosott paprikák tetejét levágjuk, kiszedjük a magházakat, és szorosan a paprikákba töltjük a húsmasszát. Tűzálló, kizsírozott tálba fektetjük őket, és egy kis zsiradékot locsolunk a tetejükre is. A paradicsomlevet összekeverjük az eritrittel és a sóval, majd leöntjük vele a paprikákat. Előmelegített sütőben légkeverésen, 180 fokon kb. 15 perc alatt készül el.

Igazi menzás étel, csak éppen sokkal egészségesebb és ízletesebb verzióban! Ne csodálkozzunk, ha legkisebb családtagjaink követelni fogják!

töltött paprika édes paradicsommártásban

Webáruház készítés