Paleolit receptek

Töltött tök kapros tejföllel

2017.05.12 14:42

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 ek. kókuszzsír + egy kevés a tűzálló tál kikenéséhez
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 75 dkg darált pulykahús
- só, bors
- 1 tojás
- 2 kis zsenge tök
- 10 dkg ToTu krém extra
- kb. 2 ek. citromlé
- 1 kis csokor friss kapor aprítva

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

Elkészítés:
A zsíron megfuttatjuk a hagymát. A tökök két végét levágjuk, a megmaradó részeket felkarikázzuk. Egy kis, hegyes késsel kivágjuk a karikák közepét, amit aztán apróra darabolunk. Hozzáadjuk a hagymához, és sóval, borssal ízesítve megpároljuk, majd eloltjuk alatta a lángot. Belekeverjük a darált húst és a tojást, majd a kivájt tökkarikákba töltjük, amelyeket egy kizsírozott, tűzálló tálban egymás mellé helyezünk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük őket. Mialatt sülnek, a ToTu krém extrát kikeverjük a citromlével és esetleg egy kevés vízzel. A keveréket a kész töltött tökökre locsoljuk, amelyeket friss kaporral meghintve tálalunk.

 

Elmaradhatatlan finomság tavaszi napokra, melynek paleováltozata szakasztott olyan ízű, mint a hagyományos.