Paleolit receptek

Tormás-kapros lazacterrine

2019.12.27 15:06

HOZZÁVALÓK 4 személyre:
• 20 dkg füstölt lazac
• 6 dl kókusztej
• 2 tk. citromlé
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• só és frissen őrölt bors
• 4 ek. étkezési zselatin
• 10 szem fekete olajbogyó felkarikázva
• 5 dkg kaliforniai paprika apró kockák-
ra vágva
• 2 ek. reszelt torma
• 1 ek. kapor

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 perc + 60 perc hűtés

A lazac egyharmadát apróra felkockázzuk, és félretesszük. A többi részét simára turmixoljuk a kókusztejjel, a citromlével, a fokhagymával, a sóval és a borssal. Langyosra melegítjük az egyveleget, és hozzákeverjük a zselatint is. Jól összedolgozzuk, majd beleszórjuk a feldarabolt olajbogyót és a paprikát, valamint a reszelt tormát és a kaprot is. Egy formát kibélelünk háztartási fóliával, beletöltjük a masszát, elsimítjuk a tetejét. Lefedve kb. egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a terrine-t egy tányérra borítjuk, felvágjuk, és egy kevés kaporral díszítjük.

Nemcsak látványos, hanem nagyon ízletes is ez a partiasztalra való ínyencség. És az is biztos, hogy a vendégeink odáig lesznek érte.