Paleolit receptek

Tormás sonkakrémmel töltött nyílgyökértekercs

2018.03.14 14:50

Hozzávalók egy kb. 35 cm-es rúdhoz:
A tekercshez:
• 5 dkg nyílgyökérliszt (kb. 4 ek.)
• 1 dkg kókuszliszt (kb. 1 ek.)
• 3 dl kókusztej/1 dl Cocomas kókuszkrém, 2 dl víz
• 4 ek. kókuszolaj
• 4 tojás
• só

A sonkakrémhez:
• 30 dkg füstölt, fott csülök
• 5 ek. torma
• 1,5 dl majonéz
• 2 ek. mustár
• bors

 

Elkészítési idő: 50 perc + a sonka főzési ideje


Elkészítés:
A nyílgyökérlisztet és a kókuszlisztet öszszekeverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a kókuszolajat. Felfőzve pudingszerű besamelt készítünk belőle.
Egy picit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgáját, a fehérjét pedig habbá verjük. Először csak a tojásfehérjehab felét adjuk hozzá lassan, majd fokozatosan hozzáforgatjuk a hab másik felét is, lágy, enyhén folyós piskótatésztát kapva.
Sütőpapírt teszünk egy nagyméretű, lapos tepsibe, aztán beleöntjük és szétkenjük a masszát. 180 fokon 35 percig sütjük.
Közben elkészítjük a sonkakrémet. A főzővízbe hagymát, fokhagymát, babérlevelet és szemes borsot teszünk, és puhára főzzük. A csülköt minden hozzávalóval aprítógépbe tesszük és krémesre keverjük.
A kész piskótatésztát kihűtjük egy kicsit. A tormás sonkamasszát egyenletesen eloszlatva a piskótára kenjük, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.

A húsvét hagyományos étele a húsvéti sonka tormával. Mi a kettőt összekevertük, és krémet készítettünk belőlük, majd piskótatekercsbe töltöttük.

tormás sonkakrémmel töltött nyílgyökértekercs