Paleolit receptek

Vaníliás-diós csiga

2020.02.20 15:00
Vaníliás-diós csiga

Hozzávalók 4 személyre, 8 csigához:
A tésztához:
• 1 tojás
• 6 dkg reszelt alma
• 3,5 dkg eritrit
• 3 dkg kókuszliszt
• 5 g lenmagliszt
• 5 g útifűmaghéjliszt
• 2 csipet szódabikarbóna

A diókrémhez:
• 8 dkg Cocomas kókusztejszín
• 4 dkg porított eritrit
• 4,5 dkg dió
• 1 kk. vaníliaőrlemény

 

Elkészítési idő: 50 perc + pihentetés


Elkészítés:
A tojást elkeverjük a reszelt almával, majd hozzáadagoljuk a külön tálban összedolgozott száraz hozzávalókat.
Ha összeállt a tészta, kézbe vehető gombócot formálunk belőle, amit alufóliába csomagolva 30 percig pihentetünk a hűtőben.
A pihenési idő alatt a diókrém hozzávalóit összelangyosítjuk, majd kihűtjük.
A hűtőből kivéve a tésztagombócot egy picit átgyúrjuk a kezünkkel, majd két sütőpapírlap között kb. ½ centis vastagságúra nyújtjuk.
A két szélét egy picit felhajtjuk, majd megkenjük a diókrémmel. Be nem hajtott széleinél kezdve, a sütőpapír segítségével – viszonylag szorosan – feltekerjük.
Erős szálú cérna segítségével felszeleteljük, majd a szeleteket sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezve, 25 perc alatt, 175 fokos, légkeveréses sütőben készre sütjük.

Reggelire, uzsonnára, de akár ebédre, egy tartalmas leves után is kitűnő választás lehet a vaníliás-diós csiga. A tésztát akár csokoládékrémmel is megtölthetjük, ehhez a kókuszkrémbe keverjünk olvasztott csokoládét, és ha szükséges, édesítsük.

Sinka Judit receptje