Paleolit receptek

Vendégváró szelet

2020.01.03 14:49

HOZZÁVALÓK 12 szelethez:
A kakaós lapokhoz:
• 15 dkg NoCarb kakaós munpor
• 5 dkg kókuszolaj
• 150 ml víz
• 1 dkg 7x NoCarb Eritrit–stevia édesítő

A piskótához:
• 4 tojás
• 1 csipet só
• 2 dkg 7x NoCarb Eritrit–stevia édesítő
• 1 tk. vanília
• 4 ek. olvasztott kókuszolaj
• 150 ml víz
• 1 dkg sütőpor
• 8,5 dkg NoCarb rostmix
A krémhez:
• 4 dl növényi tej
• 1 csomag NoCarb Diétás vaníliás pudingpor
• 1,5 dkg NoCarb DaraMix
• 20 dkg puha ghí vagy kókuszolaj
• 3 dkg porított 7x NoCarb Eritrit–stevia édesítő
+ a szóráshoz

A krémhez:
• 4 dl növényi tej
• 1 csomag NoCarb Diétás vaníliás pudingpor
• 1,5 dkg NoCarb DaraMix
• 20 dkg puha ghí vagy kókuszolaj
• 3 dkg porított 7x NoCarb Eritrit–stevia édesítő
+ a szóráshoz

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 60 perc

A kakaós lapok hozzávalóit összedolgozzuk úgy,
hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Elfelezzük, és két réteg szilikonos sütőpapír között két 21×21 centiméteres lapot nyújtunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben, 5 perc alatt megsütjük őket. Vigyázzunk, mert könynyen megégnek! A piskótához a tojások fehérjét a csipet sóval és az édesítővel kemény habbá verjük. Egyesével hozzáadjuk a sárgákat, a vaníliát, a kókuszolajat és a vizet, tovább habosítjuk őket, majd óvatosan belekeverjük a masszába a sütőporral elkevert NoCarb Rost sütőmixet is. Sütőpapírral bélelt, 21×21 centis formába kanalazzuk a tésztát, és ugyancsak 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 percig (tűpróbáig) sütjük.