Paleolit receptek

Zelleres avokádóturmix

2017.05.26 10:45

Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg angolzeller-szár
- 2,5 dkg vegyes salátalevél (ha van benne rukkola, még jobb)
- 1 kis érett avokádó (tisztított súlya kb. 8-10 dkg)
- 4 nagy mentalevél
- 1,5 dl szűrt víz
- 1 tk. bio-almaecet
- 1 csipet só

 

Elkészítési idő: 5 perc

 

Elkészítés:
A zellerszárak végeit levágjuk – ha nagyon szálkás, a rostos, kemény szálakat eltávolítjuk –, és feldaraboljuk a zellert. A salátalevelekkel, az avokádóval, a mentával, a vízzel, az almaecettel és egy pici sóval simára turmixoljuk. Ezekkel az arányokkal sűrű és krémes italt kapunk. Ha hígabban jobban kedveljük, több vizet adunk hozzá.

 

Ha unjuk a klasszikus olaj-ecet kombinációt, ez a turmix tökéletesen működhet rendhagyó salátaöntetként vagy akár mártogatós szószként is! Mindenképpen érdemes kipróbálni ilyen funkcióban is.