Hozzávalók 2 személyre:
• 2 db egész csirkemellfilé
• 1 tk. steak fűszersó
• 1 evőkanál peleolaj
A zsebekbe:
• vékony szeletre vágott cheddar sajt (szükség szerint)
• karikára vágott füstölt kolbász (szükség szerint)
• 2 teáskanál kókuszzsír
• 1-2 db zöldhagyma szár
• néhány szelet lila hagyma (szükség szerint)
• 1-2 szárított paradicsom csíkokra vágva (szükség szerint)
• piros és sárga színű mini paprika csíkokra vágva
• 2-3 db koktél paradicsom szeletelve
• cukkini félbe majd karikára vágva
• só
• frissen darált bors
• 1 dl húsleves alaplé
Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetszük a mellfilét, egy-másfél cm mélyedést vágunk. A mellfilét bekenjük a steak fűszersóval, ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval, majd rálocsoljuk az olajat és jól beledörzsöljük a húsba, kb. 10-15 percig pihentetjük. Kolbászkarikákkal, cukkinivel, lilahagymával, zöldhagymával, aszalt paradicsommal, paprika csíkokkal, paradicsom szeletekkel és a szeletelt sajttal megpakoljuk a mélyedéseket. Sütőtálba rakjuk mellédobjuk a megmaradt koktél paradicsomot, 1-2 szelet hagymát, frissen őrölt borsot és lefedjük fóliával, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, fólia nélkül még 10-15 percig sütjük. Salátával kínáljuk.